Syros Island, Greece
Tel. +30 22810 42220

#syroswinetrails

syros wine tours

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, πάντα στο πλευρό των Ελλήνων οινοπαραγωγών, απευθύνθηκε σε προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης, της γαστρονομίας, της τέχνης και των ΜΜΕ για τη δημιουργία ενός οπτικοακουστικού μηνύματος στους καταναλωτές προτρέποντας τους στην υπεύθυνη κατανάλωση επώνυμου ελληνικού κρασιού.

Σία Κοσιώνη

Δημοσιογράφος, Παρουσιάστρια

«Το κρασί είναι συντροφιά. Είναι οι γιορτές μας, οι χαρές μας, είναι και οι λύπες μας.  Το κρασί όμως, είναι και η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας, η παράδοσή μας. Γι’ αυτό και στηρίζουμε τους Έλληνες οινοπαραγωγούς. Απολαμβάνουμε ελληνικό κρασί. Και φυσικά, με μέτρο.»

Αλέξανδρος Αγγελόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Aldemar Resorts

«Ρωτώντας έναν μέσο επισκέπτη της χώρας μας τι είναι αυτό που τον έκανε να ταξιδέψει στην Ελλάδα, δε θα σας πει ποτέ «τα αρχαία». Θα σας πει «Η γαστρονομία της, το φαγητό της, το κρασί της, το λάδι της», ενδεχομένως οι λίγο πιο ψαγμένοι «η φέτα της». Τελικά, σ’ ένα ελληνικό τραπέζι αυτό που κρατάει κανείς, είναι τη γνήσια ελληνική φιλοξενία, η οποία δε θα μπορούσε να είναι αυτή που μας έχει φέρει σήμερα στην πρωτιά ενδεχομένως του τουριστικού pantheon, εάν δεν είχαμε το κρασί. Για μένα το κρασί δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η επισφράγιση μιας φιλίας, μιας φιλοξενίας, είναι εκείνο το πράγμα που θα πάρει μαζί του ο ξένος επισκέπτης και θα πει «Τώρα θέλω να επιστρέψω πίσω. Θέλω να γυρίσω, για να κάτσω σε ένα τραπέζι με ένα ποτήρι και ένα μπουκάλι κρασί.»

Ντίνα Νικολάου

Chef, Συγγραφέας

«Στη χώρα μας δημιουργήθηκε ο πρώτος οινικός πολιτισμός παγκοσμίως, εδώ και 3000 χρόνια. Η μοναδικότητα του ελληνικού κρασιού βασίζεται στις πάνω από 300 γηγενείς ποικιλίες σταφυλιού που έχουμε στην Ελλάδα, οδηγώντας σε εξαιρετική παραγωγή κρασιών, τα οποία είναι ικανά να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές. Και φυσικά, πίνουμε πάντα με μέτρο, για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τη μοναδικότητα των ελληνικών κρασιών. Στην υγειά σας!»

Αντωνία Τριχοπούλου

Καθηγήτρια, Πρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας

«Το κρασί είναι μια πολύ παλιά ελληνική ιστορία, η οποία χάνεται στα βάθη των αιώνων. Το κρασί, το ελληνικό κρασί, συνόδευε και συνοδεύει τα ελληνικά παραδοσιακά τρόφιμα τα οποία εντάσσονται στην ελληνική παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή. Υπενθυμίζω ότι η ελληνική παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή χαρακτηρίζεται για τα ευεργετικά της αποτελέσματα στην υγεία, και το κρασί είναι ένα απ’ τα χαρακτηριστικά της. Στην παραδοσιακή ελληνική μεσογειακή διατροφή, το κρασί καταναλώνεται με μέτρο, από τους ενήλικες, και κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, πίνω στην υγειά σας, στη γεια μας, ελληνικό κρασί.»

Στέλιος Παρλιάρος

Pastry chef, Συγγραφέας

«Η μοναδικότητα του ελληνικού κρασιού είναι γνωστή απ’ τους αρχαίους χρόνους. Οι αρχαίοι το απολάμβαναν, το απολαμβάνουμε κι εμείς σήμερα. Εγώ προσωπικά, το αγαπώ πάρα πολύ το ελληνικό κρασί, έχω πειραματιστεί πάρα πολλές φορές, και πειραματίζομαι ακόμη, σε συνταγές με γλυκά, με αλμυρά, με επιδόρπια. Είναι απολαυστικό. Εμείς οι Έλληνες πραγματικά αγαπάμε το ελληνικό κρασί σ’ όλες τις εκδηλώσεις: στους γάμους, στα βαφτίσια, στις χαρές, ακόμη και στις λύπες. Αλλά να ξέρουμε κάτι: πρέπει να το καταναλώνουμε με μέτρο.»

Αργύρης Πανταζάρας

Σκηνοθέτης, Ηθοποιός

«Από τα αρχαία χρόνια ο οίνος ήταν σημαντική διατροφική συνήθεια για τους Έλληνες. Ακόμα  και σήμερα εξακολουθεί να συνοδεύει το φαγητό μας, στις καθημερινές αλλά και τις ξεχωριστές στιγμές μας, στις χαρές και τις λύπες μας. Γι’ αυτό κι εμείς στηρίζουμε τους Έλληνες οινοποιούς, απολαμβάνουμε τον μοναδικό χαρακτήρα και τις ιδιαίτερες γεύσεις του ελληνικού κρασιού, και φυσικά καταναλώνουμε πάντα με μέτρο.»

Διαβάστε περισσότερα για τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου

Post a Comment